tag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post5068640040606787085..comments2023-06-16T15:38:18.545+03:00Comments on My places: Покриване на торта с фондан - част 2Igelkotten Millihttp://www.blogger.com/profile/08688166565323529443noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-11638478926697957622014-05-06T19:30:28.338+03:002014-05-06T19:30:28.338+03:00Здравейте! В публикацията съм дала линк към Ивейн,...Здравейте! В публикацията съм дала линк към Ивейн, която е и автор - моля, задайте въпроса си към нея, защото тя е майстора :)Igelkotten Millihttps://www.blogger.com/profile/08688166565323529443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-58094319594803313812014-05-03T20:55:29.487+03:002014-05-03T20:55:29.487+03:00Здравейте! Аз искам да попитам след като се направ...Здравейте! Аз искам да попитам след като се направи тортата, покрита с фондана, украсена....колко дни и как се съхранява......ако решим 2/3 дни преди събитието да я направим. Благодаря!<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13148241662200303152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-35573269337936775162014-04-11T21:00:57.779+03:002014-04-11T21:00:57.779+03:00Много, много точно обяснено. Благодаря!Много, много точно обяснено. Благодаря!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08251690508916675502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-35226788353241975822013-03-31T23:38:39.845+03:002013-03-31T23:38:39.845+03:00Този коментар бе премахнат от автора.Tartas Mayahttps://www.blogger.com/profile/13129930615837834118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-61913646933996926592012-08-06T23:47:50.025+03:002012-08-06T23:47:50.025+03:00За фондана има няколко варианта - да си го купите ...За фондана има няколко варианта - да си го купите или да си го направите. За втория - има доста рецепти за направа на фондан - ето тук, например, са събрани ако не всички, но със сигурност повечето рецепти за покрития на сладки и фондани, като е споделен и опита при направата.<br />За добрия фондан е най-важно консистенцията му да бъде правилната - да не е мек или много твърд. Разточва се, както тесто, но вместо брашно, се използва пудра захар.<br />Другото важно нещо, е тортата да е намазана с маслен крем (125гр. масло,2ч. ч пудра захар,1с. л прясно мляко), върху който да се поставя чаршафа - разточения фондан.<br />За съхранение - в добре затворен плик в хладилника. <br />Най-добре е да дам линк към блога на една от най-добрите кулинарки и перфекционистки - Димитрана, тя е обяснила много добре направата и покриването с фондан, като тя самата прави най-обикновени блатове (тесто за руло: 8 жълтъка, 4 белтъка,ванилиева захар, 100гр.захар, 80гр. брашно, 20гр. пшеничено нишесте), които винаги подрежда прави в ринг, намазни със сладко/мармалад или крем по желание:<br />http://dimitranas.blogspot.com/Igelkotten Millihttps://www.blogger.com/profile/08688166565323529443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6643939644063310894.post-44814724391443578372012-08-06T18:41:06.132+03:002012-08-06T18:41:06.132+03:00Здравейте! Благодаря за хубавата статия - много е ...Здравейте! Благодаря за хубавата статия - много е полезна и информативна.<br /><br />Аз съм любител на всякакви креативни идеи, най-вече кулинарни. Отдавна ми се иска да пробвам декорация с фондан, но все още не съм имала тази възможност.<br /><br />Бихте ли публикували и рецептата за самите блатове за тортата, както и тази за Фондана! Всъщност, фонданът купува ли се, или мога и сама да си го приготвя в къщи? Освен това - веднъж приготвен, колко време може да се съхранява преди да се използва? Или трябва веднага да се декорира с него, без да престоява?<br /><br />Ще чкам с нетърпение отговора ви! Още веднъж благодаря за хубавия материал, споделения опит и съвети!Anonymousnoreply@blogger.com