неделя, 11 януари 2015 г.

Одеялото на Коко/ #Crochet #ripple #blanket #afghan #throw
Отдавна го бях почнала, но измежду другите неща, които изплетох.

Но и отдавна го завърших и оттогава се използва ежедневно. Разбира се, щеше да е по-добре, ако беше с поне още един ред на дължина, но засега - толкова. Т.е .не само засега, но именно за това одеяло ще е това.

Това, което вече знам, е че трябва да се отчита вида на плетката, когато се плете одеяло, а и всяко друго изделие. Не е лошо да се плете така, в движение, но е най-добре да се състави план първоначално - да се има предвид какво се плете, какъв точно ше е модела и ако има промени да са неголеми, да се отчете вида на подходящата за целта прежда и дебелина на куките, както и вида на плетките - една или много.

За тези неща е добре да се помисли отначало, за да няма свиване на устни накрая.

Трябва да се има предвид, че тези ластични кроше плетки - Ripple stitches, са тежки и накрая изделието е тежко. Не е лошо за одеяло, просто трябва да се внимава, ако е от квадрати, по кой начин точно ще се съединяват - да не тежи или изобщо да се скъса. Ако е цяло одеяло, няма проблем.

За одеяло, особено детско, е добре да е с Тунизийска плетка - тя е стегната, без да изглежда зле, а и е лека, без да има пролуки, дупки.

Това са ми съветите засега :)
linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop