неделя, 15 януари 2017 г.

Детски терлички с тунизийска плетка - схема и видео/ Tunisian crochet booties - pattern & video includedТези терлички са с дължина на стъпалото 16,5 см. На видеото по-долу е показан начина от-до за изплитане на терлички с дължина на стъпалото 9 см. Но хубавото е, че майсторката показва как се изчисляват бримките за различна големина на стъпалата. 
На руски е, но тя показва и всичко подробно, така че, предполагам, ще е разбираемо за повечето от вас.
Освен това не е никак трудно.
Ако все пак има неясноти, ще се радвам, ако мога да помогна!

Другата разлика е, че направих стъпалото не по начина, показан във видеото. Т.е. започнах с 6 бримки, на всеки ред наддавах от двете страни по 1 (т.е. по 2 на ред) и в най-широката част на стъпалото бяха 11 бримки, след което стесних постепенно - вж. снимка 3 - и до края плетох по 6 бримки на ред. Избродирах пеперудки. Нямах точна идея за картинката, преди да започна терличките и затова и не вплетох пеперудката по време на изработката, а бродирах накрая. Идеята ми е, че ако искате картинка на вашите терлички, да я вплитате по време на работа, а не да бродирате.
Бродирането е по-бързо, но пък другия начин е по-красив, според мен.

That video is in Russian language. But the lady shows everything in details. And I think that you can understand how to crochet that slippers even if you dont speak Russian.

But if you need help, please ask me!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop