неделя, 15 януари 2017 г.

Детски терлички с тунизийска плетка - схема и видео/ Tunisian crochet booties - pattern & video includedТези терлички са с дължина на стъпалото 16,5 см. На видеото по-долу е показан начина от-до за изплитане на терлички с дължина на стъпалото 9 см. Но хубавото е, че майсторката показва как се изчисляват бримките за различна големина на стъпалата. 
На руски е, но тя показва и всичко подробно, така че, предполагам, ще е разбираемо за повечето от вас.
Освен това не е никак трудно.
Ако все пак има неясноти, ще се радвам, ако мога да помогна!

Другата разлика е, че направих стъпалото не по начина, показан във видеото. Т.е. започнах с 6 бримки, на всеки ред наддавах от двете страни по 1 (т.е. по 2 на ред) и в най-широката част на стъпалото бяха 11 бримки, след което стесних постепенно - вж. снимка 3 - и до края плетох по 6 бримки на ред. Избродирах пеперудки. Нямах точна идея за картинката, преди да започна терличките и затова и не вплетох пеперудката по време на изработката, а бродирах накрая. Идеята ми е, че ако искате картинка на вашите терлички, да я вплитате по време на работа, а не да бродирате.
Бродирането е по-бързо, но пък другия начин е по-красив, според мен.

That video is in Russian language. But the lady shows everything in details. And I think that you can understand how to crochet that slippers even if you dont speak Russian.

But if you need help, please ask me!

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop