вторник, 24 юли 2012 г.

Как да си направим сами хладилна чанта
За любителите на пикници и почивки с палатки хладилната чанта се явява незаменима вещ.  Хладилни чанти се продават навсякъде, но не винаги ни устройва тяхната цена. Най-икономичния вариант в случая остава да си направим сами подобна чанта. За целта са ни необходими:
- ненужен сак;
- скоч, колкото по дебел, толкова по-добре
- листова изолация на руло, едностранно покрита с алуминиево фолио ( 10 мм);
Подобна изолация може да се купи от строителен магазин, използва се предимно за вътрешни стени. От нея правим кройка за вътрешната част на бъдещата хладилна чанта във форма на кръст, с размери спрямо размерите на сака.
От получения кръст правим кутия, като имаме в предвид че тази кутия трябва плътно да влиза в сака. Залепяме много хубаво отделните стени с помощта на скоч.
Понеже изолацията трудно се прегъва. Отрязваме капака и го залепяме отново на същото място с помощта на скоч.
Получената конструкция поставяме в сака. Остатъчните парчета залепяме допълнително във вътрешната част за по-добра изолация.Капака залепяме към горната част на сака.
Остава да направим нашите “акумулатори за охлаждане”. За целта взимаме няколко пластмасови бутилки 0.5 л или 1 л в зависимост от размерите на чантата. Пълним бутилките със преварена солена вода ( на 1 литър 6 супени лъжици сол) и поставяме във фризера. Замръзналите бутилки със солена вода се поставят най-отгоре върху продуктите.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop