сряда, 13 февруари 2013 г.

Седмица на модата, Ню Йорк, NYFW / NEW YORK FASHION WEEK 2013

С голямо усилие разгледах част от представените модели на Седмицата на модата...Щеше ми се да ми хареса нещо, но ... някак това стана мечта...
Ужасни безвкусици, напъни за нещо ново или невиждано - претруфеност и най-невъзможни цветови и стилни комбинации...Лилавото с тъмно кафяво ми дойде в повече...Да не говорим за женствените мъже, облечени в дамски тоалети или прозрачните есенни модели, за шлиферите, които приличат по-скоро на дочените престилки от годините на социализма, носени по време на работа по полето или в заводите...
Често казано не знам защо се получава това. Да, не отричам, че има добри попадения - дори да не харесаш всеки модел от дадена колекция - стила и линията ти остава запечатан в главата - това е добър знак..
Има утвърдени дизайнери, които не са изневерили на доброто си име. За щастие...
Но просто не разбирам защо кича е така обладал висшата мода...

А и като гледам дизайнерите на колекции, никой не е облечен дори малко по начина, който представя в колекциите си! Честно казано самите дизайнери са по-впечатляващи от моделите си!
В опитите си за връщане в стила на 80-те, имам чувството, че твърде са избягали от всяка възможност за красота, която имаше тогава. Защото всички дизайнети са живяли през 80-те! За тях онези години не са някаква абстрактност, разкази или картинки от списания...
Цялата смесица от дантела + рицарски ризници + правоъгълен прав силует...твърде несмилаемо...

Колецията на Виктория Бекъм  - една от малкото - поне за мен с изключение на шлиферите-престилки, със запомняща се линия и женственост, стилни обувки и, разбира се, обемните дамски чанти :) При нея дори късите модели - принципно не обичам да се виждат коленете, не ме подразниха.
Narciso Rodriguez - друга колекция със запомняща се линия, чудесни обувки!

Тази ми е любима!Оскар де ла Рента - по моему добр и пълно разработена линия, леко прибягване до Ориента и до миналото. Може би трябва да се абстрахирам от факта, че не харесвам кожите с косъм...
Интересни обувки и токове...
За коликцията на Rodаrte  просто нямам думи...голям залък...:/

Така е и за Sophie Theallet, с някои много скромни изключения:
Това НЕ е изключение - обичам да плета, обичам плетените дрехи и т.н...., но тук  загубих ума и дума...

Alexander Wang... - преценете сами...Много приятен човек, за разлика от моделите си и представящите ги...Явно е сънувал някакви кошмари, от които така и не е излязъл...Този унисекс побърка хората...Diane von Furstenberg - изцяло забягване към есенните цветове и животинските шарки, изкуствена кожа...При роклите - червено, синьо и някои предизвикателни комбинации. Като цяло - свежа и приятна колекция!


Алберта Ферети - време да си отдъхнем от претруфеност, насилие над формите и цветовете...Не случайно са изкупени всички модели от колекцията!
Една от любимите ми колекции - на Каролина Ферера . Да обясня, че има тоалети, които мен лично не ме ... устройват, но това си е моя вкус. Като цяло обаче, гледам тоалетите с наслада.
Обувките са чудесни!
  

 
любимия ми тоалет от колекцията :)


Друго приятно представяне - DKNY  - чудесна:

  

За Дона Каран наистина не мога да кажа нищо - невероятна жена и дизайнер - ето част от личната й колекция:

и страхотната Дона Каран
След Prabal Gurung няма да коментирам повече - личи си младостта - в атмосферата и посланието - красиво и някак внушаващо простор и емоции. Харесва ми голямото внимание, обърнато на обувките :)

  

  

  

  
самия моделиер :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop