четвъртък, 14 март 2013 г.

Да си направим домашни безвредни бои за рисуване


Статията е препубликувам с превода и редактцията на Edna.bg, но в оригинал, тя е измислена и споделена от Алисън – майка на четири момчета и собственик на блога Train up a Child - чудесен и информативен блог за майки с деца или дори детски учителки. (бел - Милена-Иршад).

Снимка: Thinkstock
 Ако сте родител, със сигурност ви е известно колко е важно да развивате у децата креативните им умения.
Те може да не станат музиканти, художници или актьори, но това не означава, че не трябва да бъдат поощрявани да развиват въображението си.
Вече сме ви писали защо рисуването е важно за подрастващите, а сега ще ви предложим лесна рецепта как да направите сами безопасна за децата си боя, която те спокойно могат да ползват с ръце и няма опасност, ако попадне в устата им.
Нужни са ви:
  • две чаши вода, 
  • половин чаша царевично нишесте (количеството може да варира според това колко гъста искате да стане консистенцията), 
  • две-три супени лъжици захар 
  • безвредна боя за сладкарски изделия.

Снимка: Trainupachildlearnaswego.blogspot.com
Всички съставки, без боята, се разбиват заедно и се слагат в подходящ съд на тих огън, като се разбъркват периодично. Целта е да се получи еднородна каша без буци. След това изсипвате по малко в толкова бурканчета или друг подходящ съд и добавяте боята. Разбърквате енергично, докато не оцветите изцяло кашата.
 След това изсипвате по малко в толкова бурканчета или друг подходящ съд и добавяте боята. Разбърквате енергично, докато не оцветите изцяло кашата.
Затваряте бурканчетата и ги оставяте да изстинат. Когато това стане, вече може да ги дадете на децата да се забавляват с тях.
Снимка: Trainupachildlearnaswego.blogspot.com
Ако кашата е станала малко по-гъста, лесно ще може да бъде оформяна по различен начин или просто да се разстиля с пръсти по лист хартия.
Добре е предварително да сложите стара покривка, за да не се изцапат мебелите.
Подобни импровизирани домашни боички биха зарадвали по-малките деца, а вие бихте били спокойни, че дори и да попадне част от тях в устата или очите им, няма да бъде опасно.


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop