петък, 1 март 2013 г.

Двойния стандарт

източник на снимката

Интересно нещо са хората - напористи да убеждават околните в правотата си и съвсем несъпричастни към чуждото мнение. Конкретен пример.
Хора, които постоянно се оплакват, че останалите не ги уважават за това, че са вярващи в Бог. Единствения Бог, който никога никой не е виждал с очите си - доказателство за Него, са Неговите проявления - та същите тези хора отхвърлят или не зачитат например психиката.
Да, тя не се вижда, но съществува. Онази невидима част на човек, без която той няма да отразява обективния свят - когато е здрава. И няма да отразява го правилно, когато е болна.
Защо я отхвърлят? Защото не е удобна ли?
Тогава защо се сърдят, че някой ги смята за първобитни, като вярват в нещо, което не се вижда..
Точно тази черта на човек е довела до съдружаването под всякакви форми. Човек е насигурен в онова, което не вижда. Затова и много хора вярват в Исус - защото се смята, че е виждан, че е историческа личност. Така е и с наличието на иконите - човек обича да вижда и да "пипне" обекта на обожанието си. Именно същото е и с разпространението на магиите...

Не извинявам ничие поведение, а го обяснявам с прости думи.

Но двойния стандарт съществува не само срещу вярващите, по-конкретно срещу мюсюлманите. Двойния стандарт е наличен и при тях самите. Примера, който дадох по-горе, е реален и обрисува твърдението ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop