сряда, 21 май 2014 г.

Плетена тривка за баня/ Shower mitten
Не е нещо ново или кой знае какво. Преди ползвах купени, от известно време не ползвах, защото в банята имам чудесните глицеринови сапуни на Biofresh, които са меко казано чудесни! Идеални за чувствителната ми кожа, с невероятни добавки, от които аромата е....невероятен - само да се къпеш и да не ти се излиза от банята. Любимите ми са Иланг-Иланг (ylang–ylang) с палмово и кокосово масло, Гинко - той е с палмово масло и листа от Гинко билоба. 
Наскоро ми подариха душ-гел и дру сапун, който също е подходящ за кожата ми и реших вместо да си купувам кесия за тяло, да си изплета.
ТРудността възникна поради факта, че на пръв поглед в магазините за прежди има голямо разнообразие, което всъщност не е точно така и ми беше трудно да намеря прежда, която да понася над 30 градусова температура! Оказа се, че имам у нас една, която по етикет може да се пере и на 40. 
Плетката, която използвах, отново трудно избрах, защото наличието е огромно и възможностите за изплитане на нещо с грапава повърхност, са огромни. Ами да, най-лесно се избира, когато нямаш богат избор пред себе си :)
Та така, не знам защо се спрях на Beehive stitch - с Българския еквивалент ми е трудно. Може би е "пчелен кошер" или нещо такова - на 2 куки знам "пчелни клетки", но изгледа е доста различен. Та не съм сигурна. 


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop