сряда, 21 май 2014 г.

Плетена тривка за баня/ Shower mitten




Не е нещо ново или кой знае какво. Преди ползвах купени, от известно време не ползвах, защото в банята имам чудесните глицеринови сапуни на Biofresh, които са меко казано чудесни! Идеални за чувствителната ми кожа, с невероятни добавки, от които аромата е....невероятен - само да се къпеш и да не ти се излиза от банята. Любимите ми са Иланг-Иланг (ylang–ylang) с палмово и кокосово масло, Гинко - той е с палмово масло и листа от Гинко билоба. 
Наскоро ми подариха душ-гел и дру сапун, който също е подходящ за кожата ми и реших вместо да си купувам кесия за тяло, да си изплета.
ТРудността възникна поради факта, че на пръв поглед в магазините за прежди има голямо разнообразие, което всъщност не е точно така и ми беше трудно да намеря прежда, която да понася над 30 градусова температура! Оказа се, че имам у нас една, която по етикет може да се пере и на 40. 
Плетката, която използвах, отново трудно избрах, защото наличието е огромно и възможностите за изплитане на нещо с грапава повърхност, са огромни. Ами да, най-лесно се избира, когато нямаш богат избор пред себе си :)
Та така, не знам защо се спрях на Beehive stitch - с Българския еквивалент ми е трудно. Може би е "пчелен кошер" или нещо такова - на 2 куки знам "пчелни клетки", но изгледа е доста различен. Та не съм сигурна. 


3 коментара:

  1. Невероятна идея с която няма да изпускаме този сапун. При мен е закон изпусна ли го веднъж този сапун то през цялото време все ми пада и си права една гимнастика на клекни вземи и се изправи и пак така.Благодаря ви за страхотно предложение.Определено бих си закупила подобна тип ръкавица и цветовете ми харесват.Използвате един от най добрите сапуни! Страхотно е да можеш да плетеш на куки.Лично аз мога да плета само във формата на шал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте :)
      Да, това е една от идеите - да не се изпуска сапуна :)
      Но направих нещо, което според мен е още по-красиво и удобно - тази кесия за сапун http://milenaplaces.blogspot.com/2014/06/soft-pineapple-soap-holder.html
      Така хем е красиво за подарък, хем е още по-удобно - поставя се сапуна вътре и пак си е за лична употреба - отгоре се отвързва и сапуна може да се махне и смени.
      Чудесен подарък и удобна и красива вещ за банята ;)

      Изтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop