неделя, 1 май 2016 г.

Turkisk kulturfestival

С малко закъснение (ох, цяла седмица!) да отразя накратко един панаир във Фолкетс парк - с всичко, което му трябва на панаира или по-скоро на събора! Димящи пушещи скари с кюфтета, всякакви вкусотии, сцена с песни, танци и прочее нацинални неща, площадка за деца с разни колелета, батути и т.н.


Отделно голяма част от жените, че и мъжете, дето се суетяха около щандовете, приличаха точно на български туркини :) Като нищо ще да са били от хасковско или кърджалийско!

Още по-отделно, дето можеш и на Бг да си поръчаш (е, няма да говорим за произхода на имената на манжите ;) - я сърми, я тулумби... Поне си хапнахме позабравени яденета от България. Само боза дето нямаше ;д

Фолкетс парк не е готов още, та се понапрашихме, точно като на панаир, или на събор.

Иначе не знам кое му е културното на фестивала - наистина, беше ми много приятно да чуя звуците на саз-а, както и да видя напетите момичета и момчета, които изпълниха няколко народни танца. но съборското си беше повече.

Но пък кой е казал, че това е лошо?! Хората се събират, виждат се, хапват, разхождат навън под напъпилите дръвчета и прекрасното многолико небе и ... Всевиждащия и Всезнаещ Бог, Аллах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop