четвъртък, 7 декември 2017 г.

Изонит бродерия - урок/ Izonit embroidery, lesson and instructions

Това е линк към публикацията за книгоразделителя с техника изонит и апликация, който направих за подарък и за който ще е и тази публикация с кратки упътвания за начинаещи и в помощ на всички, които имат нужда от таква :)
http://milenaplaces.blogspot.se/2017/11/pamelas-izonit-embroidered-bookmark-gift.html1, Подберете цветовата гама, в която искате да изработите книгоразделителя. 

Аз лично взимам предвид адресата си - т.е. този, за когото ще правя подаръка.

2, Съобразно цветовата гама, подберете и цвета на подложката, в случая аз съм избрала черна такава и за втора, с която подлепям, сложих картон за картички на пеперуди. 

3, Конците, с които бродирам, за обикновени памучни за шиене, имам цели палитри. използвам много конци за гоблени. Както знаете, цветовите гами са широки и конците са достъпни. 
За бродиране обикновено стига много малко, а останалото си запазвам. 

4, Копирайте върху оризова хартия схемата на книгоразделителя:


Това е оригиналния размер - вие можете да го увеличите или намалите. 

5, Изрежете размера и формата на книгоразделителя. Можете да ползвате и моята:6, Пренесете го върху желания картон с помощта на дебела (губерка) игла, игла за шиене на плетени дрехи. 
Направете това така, както е показано на горната снимка. 

7, Започнете да запълвате постепенно дупките с предварително решените цветове. 

8, За моя книгоразделител добавих някои апликации - това е съвсем по желание. 

9, Втората подложка е винаги по-широка от първата. Когато се залепи, тя скрива обратната страна на бродерията и книгоразделителят или картичката, добиват завършен вид. 
Както казах, аз бях избрала за този случай картон за картички в пеперуди. В магазините за хоби материали има богат избор на картони. Също така в книжарниците има разноцветни картони - не хартия!10, Долната подложка може да се изреже отстрани с къдрава ножица или друга, придаваща форми. 

11, На книгораделител обикновено се пробива дупка отгоре в средата, където се завързва панделка или изплита шнур, или каквото решение вие сами искате. Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop