неделя, 5 август 2012 г.

Масаж с мед. Болезнен, но полезен

Снимка: Thinkstock


Медът е уникален за копринена и еластична кожа, а и за здравето като цяло, напомня zdrava.bg.

За подпомагане на организма, специалистите препоръчват да си правим масаж с мед. Този метод, заимстван от Тибет, се основава на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества, съдържащи се в меда.
Това е едно изумително съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа и, ако го пробвате, ще останете изумени от почти бързия му ефект.
Медът, отдавайки биологически активни вещества, абсорбира токсините и спомага за бързото им извеждане от организма. Този масаж се препоръчва и за увеличаване на лимфотока и за прочистване на кожата.

Подобряването на кръвообращението в дълбоките слоеве на кожата и мускулите способства за по-доброто подхранване на вътрешните тъкани и органи.След масажа с мед кожата става копринена, еластична, подкожните уплътнения се изглаждат, подобрява се общото състояние на организма.
За постигането на максимален ефект специалистите препоръчват провеждането на 15 сеанса от този масаж. Желателно е процедурите да се извършват през ден по следния начин: медът се нанася върху дланите на ръцете и с потупващи движения се разнася върху определената зона.

Снимка: Thinkstock

Ако зоните са няколко, всяка една от тях трябва да се масажира подред. За да може медът напълно да се попие, дланите се "залепват" към кожата на тялото, а след това рядко се дръпват. Постепенно потупващите движения трябва да стават по-резки и по-силни. Медът се усвоява почти напълно от кожата и на повърхността остава само тънък слой.
Една процедура продължава 5-10 минути. След масажа кожата задължително трябва да се намаже с овлажняващ крем.
След медения масаж на отделни места може да останат синини, които обаче скоро след това изчезват.

По-болезнени са само първите сеанси, след това кожата се адаптира и масажът протича по-леко.http://www.edna.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop