сряда, 8 август 2012 г.

Дзен градина в двора или на терасата

Харесва ми предложението и начина на изработка. А дали е дзен или някаква друга - името има ли значение?! :)
===============================================================
За онези, които харесват влиянието на Изтока върху визията на екстериора, тази необичайна дзен градина е интересен способ да разчупят скучното оформление на двора или на терасата. Размерите на градината могат да варират от тези, които са показани, можете да промените формата и разпределението. Ако искате да я обособите на терасата, трябва да изработите повдигната основа и рамка, в която да поставите зеленината.

Зен градина в двора или на терасата

Необходими материали:

* дървени части за рамка с желаните размери
* винтове за дървесина
* екстериорна материя, водонепромокаема мушама
* чакъл
* градинска почва
* пясък
* гвоздеи
* чук
* канап
* градински ръкавици
* дрелка
* рулетка


Инструкции:

1. Сглобете рамката, с или без долна част. Използвайте безжична дрелка, за да захванете частите с винтове или използвайте гвоздеи. Можете да обособите рамка само от четири части или да ги захванете в четирите ъглови зони.

Зен градина в двора или на терасата


2. Поставете рамката на желаното положение в двора или на терасата. Тя трябва да стои стабилно върху основа и да е малко над основното равнище.


3. Срежете екстериорната мушама според размерите на рамката от дървесина. Тя трябва да покрие дъното и да обхване по шест сантиметра от височината на рамката. Върху тъканта поставете слой чакъл с дебелина 4-5 сантиметра.

Зен градина в двора или на терасата


4. Върху основата от чакъл поставете пласт градинска почва с дебелина 8-9 сантиметра. Можете да я комбинирате с малко пясък.

Зен градина в двора или на терасата


5. Отгоре поставете втора повърхност от екстериорна мушама, която да обхваща добре вътрешността на основата на рамката. Захванете винтове по рамката, за които да завържете парчета канап. Те ще разпределят площта на вътрешната част, за да разпределите зоните в дзен градината. Срежете отвори в тъканта, за да проврете зеленината в желаните позиции.

Зен градина в двора или на терасата

Зен градина в двора или на терасата


6. Поставете не много дебел пласт чакъл покрай зеленината. Обособете сектори с пясък, които можете да оформяте с малко гребло, както вероятно сте виждали по азиатските градини. Изберете зеленина, която е устойчива на сухи условия, сукуленти и месести разновидности. Можете да променяте визията на градината, за да изглежда тя по Ваше желание.

Зен градина в двора или на терасата


Източник: homedepot.ca

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop