неделя, 20 януари 2013 г.

Йо-Йо / Yo-Yo

Това са т.нар. Йо-йо. Изработват се лесно и приятно - докато гледаш, слушаш или трябва да си намериш някаква работа на ръцете, докато ушите и/ или очите ти правят нещо друго :)
Имам няколко форми за Йо-йо, които се продават - аз съм си ги изработила от картон. Първо почнах с картонен кръг - диам. около 10 см - има по-големи и по-малки от този, но е оптимален. Изрязвам си кръгчета от каквито искам платове. Леко прегъвам външния край и започвам на зиг-заг да го преминавам с игла и сдвоен конец. Най-добре е да се минава на по-едри бодове, но не много едри - по-красиво се надипля, като се изпъне конеца.


Това е другата форма - на сърце и двете формички за кръгове. За сърцето просто ми беше удобно да изпозлвам кутията на Милка - не е някаква реклама :) Те се шият по същия начин, както кръглите.
Друга форма, е формата на цвете - можете да си изработите форми по желание.Аз си реших да напълня едното сърце с вата и си го оставих за иглениче. Иначе за какво служат тези Йо-йо...? Ами за какво ли не! Няма да повярвате, че имат толкова мого приложения, които находчивите дами са им намерили!
За украсяване на дрехи, колани, за чантички и пр...

Ето примерни форми:Следващите снимки са от Интернет и ги представям САМО като пример за използване на йо-йо! Не са МОИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop