вторник, 8 април 2014 г.

От златните ръце на ... мама

Тази година тя не успя да види тези красоти, но ... живота си върви със или без да го има човек. Всичко, което си беше посадила и беше пролетно, разцъфна. И то в такова изобилие и невероятна красота. Градинката се изрина от цветя! 
Разбира се, по-нататък, ако е дал Бог, ще цъфтят още десетки посадени от нея цветя...
Интересно беше, че от нейните ръце всяко нещо покълваше лесно - а тя не полагаше специални грижи за цветята - имам предвид всички съвети за торене, пресаждане и пр. Тя просто ги обичаше и ги поливаше. А те растяха като луди!
















Оттук вече следват някои неща от тазседмичното ми отсъствие от София и плетене на село. Снимки от разплитането няма! Че дори и някои от нещата, които сега съм снимала, ще бъдат разплетени!
Не знам кога ще ми дойде акъла, за да взема решение не по време на работа, а преди това и да работя с цел! А не, както досега - каквото излезе! И така е - постоянно плетене и разплитане... И в крайна сметка - малко готови неща...

Puff stitch flowers - изобщо не знам какво е българското наименование на тези цветя. Първоначалната идея беше друга, но точно те ще бъдат разплетени, за да ги закрепя по различен начин и да се получи детско одеало.



 Това са гривни, ще го дооформям със закопчалки - горната е самостоятелна засега, долната ще е в комплект с тройния розов шал на сърчица - ТОЗИ, This one...


Tъй....и тези съм закрепила неправилно! ТРябва да са шахматно скрепени - резултата ще е цигански шал. Цигански, защото ще е цветен, шарен...Не че само циганите обичат шаренко, пък кой знае - може всеки, който обича шаренко, да има някой цигански ген...;)




 Е това няма да бъде разплитано - готово е! Черен летен шал, повече за дооформяне на тоалета, към него има черно-бяло цвете-брошка. Достатъчно е дълъг да се носи през врата или който както си иска. Много е елегантен и семпъл.








2 коментара:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop