събота, 22 септември 2012 г.

Рапани+сукуленти и кактуси= красота/ #shell #valve #succulent #flower


Бях забравила да покажа малко снимки от едни красиви нещица, които подарихме на госпожите на Камал на първия учебен ден за тази година.

В същност обичам цветята, подаряването им е нещо хубаво, но в някои моменти е толкова тривиално! Какво на първия учебен ден или при завършване на учебна година. Другите тривиални поводи няма да ги изброявам :)

Та и по тази причина с Адхам решихме да направим нещо лично и красиво. 
Имахме опит и още лятото бяхме изработвали подобни неща, като за целта бяхме отбрали черупките от океански рапани с малко по-големи размери. 
Аз внимателно и на няколко пъти ги пълнех с пръст, след това засажда в тях сукулент или някое кактусче. Изчаквах няколко дни или повече - зависи от повода - да се захване разстението и цялата повърхост запълвах със ситно натрошени миди и пясък. И резултата беше много краси и гледам - скъпичък, имайки предвид как вървят като цена тези неща на пазара.

Сега върху голяма мида, океанска - може би поне 10 см в диаметър, Адхам залепи по три миди околовръст и после по още една върху тях, оформяйки гнезда, в които след това сложихме рапаните с насадените в тях сукуленти и кактусчета.
Всяка такава мида накрая увих небрежно с розова хартия и завързах с панделка.
Резултата можете сами да видите, за нас беше много красив и оригинален.
Същото е било за госпожите на Камал, които толкова се изненадали от подаръка, че сами Адхам и Камал се изненадали от изненадата :)))linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации

I've been featured on:

I've been featured on:
Oombawka Design
Featured Five Club
Stitch It Up Link Party
2 Crochet Hooks
EyeLoveKnots
featured button
Oombawka Design
Be A Crafter xD
Creative Crochet Workshop