Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Популярни публикации
-
This pattern is my first one and I beg your pardon if you find a mistakes in it. And I will be appreciating if you inform me about them. ...
-
It took me a long time to get it done... :/ And now i don't know if am i happy... This makes me a little sad actually becau...
-
Hej! Because of the big interest for that blanket, i'll try to write down the pattern. Crocheting is not difficult and is suitable f...
-
Това е линк към публикацията за книгоразделителя с техника изонит и апликация, който направих за подарък и за който ще е и тази публикация с...
-
Когато отглеждах големия син още беше популярно повиването. После беше отречено. В момента отново се появяват потвърждения за полезността...
-
Одеялцето е готово от няколко дни, но трябваше да го блокирам, да изсъхне и да мога да снимам. Последното не ми се отдава, откакто се разва...
-
Чудех се как на Български се нарича подобно квадратче - бабино - ок, ама без верижка на ъглите...? :) Затова и такова е заглавието. Плетейк...
-
And here i stopped because my yellow yarn finished and i don't want to buy the new one. And now i'm staying and thinking which ...
-
Me and 3 other ladies from a Facebook group, called "Tunisian crochet in Bulgaria", made that throw for a charity. Tha...
Здравейте! Благодаря за хубавата статия - много е полезна и информативна.
ОтговорИзтриванеАз съм любител на всякакви креативни идеи, най-вече кулинарни. Отдавна ми се иска да пробвам декорация с фондан, но все още не съм имала тази възможност.
Бихте ли публикували и рецептата за самите блатове за тортата, както и тази за Фондана! Всъщност, фонданът купува ли се, или мога и сама да си го приготвя в къщи? Освен това - веднъж приготвен, колко време може да се съхранява преди да се използва? Или трябва веднага да се декорира с него, без да престоява?
Ще чкам с нетърпение отговора ви! Още веднъж благодаря за хубавия материал, споделения опит и съвети!
За фондана има няколко варианта - да си го купите или да си го направите. За втория - има доста рецепти за направа на фондан - ето тук, например, са събрани ако не всички, но със сигурност повечето рецепти за покрития на сладки и фондани, като е споделен и опита при направата.
ОтговорИзтриванеЗа добрия фондан е най-важно консистенцията му да бъде правилната - да не е мек или много твърд. Разточва се, както тесто, но вместо брашно, се използва пудра захар.
Другото важно нещо, е тортата да е намазана с маслен крем (125гр. масло,2ч. ч пудра захар,1с. л прясно мляко), върху който да се поставя чаршафа - разточения фондан.
За съхранение - в добре затворен плик в хладилника.
Най-добре е да дам линк към блога на една от най-добрите кулинарки и перфекционистки - Димитрана, тя е обяснила много добре направата и покриването с фондан, като тя самата прави най-обикновени блатове (тесто за руло: 8 жълтъка, 4 белтъка,ванилиева захар, 100гр.захар, 80гр. брашно, 20гр. пшеничено нишесте), които винаги подрежда прави в ринг, намазни със сладко/мармалад или крем по желание:
http://dimitranas.blogspot.com/
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМного, много точно обяснено. Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Аз искам да попитам след като се направи тортата, покрита с фондана, украсена....колко дни и как се съхранява......ако решим 2/3 дни преди събитието да я направим. Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! В публикацията съм дала линк към Ивейн, която е и автор - моля, задайте въпроса си към нея, защото тя е майстора :)
Изтриване